Bahan2nya:
450gm pisang emas @ berangan
1 1/2 sudu kecil banana esen
1 sudu kecil vanilla esen
500gm tepung gandum
1 sudu kecil soda bicarbonat
8 biji telor gred A - disejukkan
10gm ovellete
450gm gula castor
300gm minyak masak
Caranya : -
1. Lenyek pisang, masukkan banana esen & vanilla. ketepikan
2. Telor & ovellete dipukul sehingga berbuih dan masukkan gula sedikit-sedikit sambil dipukul sehingga habis. pukul sehingga kembang dan gebu.
3. Masukkan tepung yg telah diayakkan dgn soda bicarbonate sedikit sedikit hingga habis.
4. Masukkan pisang dan kacau hingga sebati. Akhir sekali masukkan minyak.
5. Isikan adunan sebanyak 3/4 dalam paper cup. bakar selama 25 minit suhu 170C
No comments:
Post a Comment